Til starten af den nye løgsæson 2023-2024, introducerer Bejo den forbedrede priming B-Mox® til løgfrø.

B-Mox® forbedret priming
For at producere en sund og ensartet afgrøde, er det vigtigt at småplanterne får en god start. Det er grunden til, at forskere og specialister i Bejo har udviklet den innovative B-Mox® frøforbedrende process. Baseret på ny teknologi, forbedrer B-Mox® frøets kraft, stimulerer til vækst på de tidligste stadier og forbedrer plantens energi. Gennem hele vækstperioden udviser planterne forbedret stresstolerance og en forbedret generel sundhed, dette skyldes et bedre udviklet rodsystem. For avleren reducerer dette risikoen i planternes sårbare tidlige vækstfase. - det giver mere stresstolerante planter og et højere udbytte.

B-MOX low

Karakteristika:

  • giver stærkere og mere ensartet fremspiring
  • styrker planten i de tidligste stadier
  • stimulerer til bedre rodudvikling
  • reducerer risiko for avleren i den sårbare tidlige vækstperiode
  • gør planten mere robust gennem hele vækstperioden
  • SKAL-certificeret og tilladt til brug i økologiske produktion
  • leveres som standard på alle primede løgfrø

 

Nu også tilgængeligt til løgfrø
Allerede i 2017 introducerede Bejo B-Mox® teknologien i gulerødder. Siden introduktionen har mange gulerodsavlere oplevet fordelene ved B-Mox®, med en stærkere og mere ensartet afgrøde og højere pack-out sammenlignet med ikke-primede frø. Nu kan løgavlere også få fordelene ved B-Mox® frøforbedrende teknologi. Fra denne sæson, vil alle Bejo primede løgfrø være med den forbedrende B-Mox®priming.

Løgmark: B-Mox® versus ikke-primet

 

Forskning og markforsøg
Dr. Liesbeth van der Heijden, Seniorforsker ved Bejo Seed Technology Department, har ledet dette projekt i mange år og er entusiastisk over potentialet: "B-Mox® teknologien er udviklet specielt til moderne dyrkningsmetoder, som kræver en stærk plante der er mindre følsom for stress. Vi er stolte over at kunne tilføje løgfrø til vores B-Mox®katagori, som også indeholder gulerødder og persillerødder. Vi vil fortsætte vores forskning, da vi på langt sigt også ser potentiale i andre afgrøder".

Mere end 5 års afprøvninger, både i laboratoriet og i marken, har vist effektiviteten af B-Mox® i løg. Forsøgene blev hovedsageligt udført i Vesteuropa. Henrik Jørgensen, salgschef i SeedCom, var tæt involveret i forsøgene i Danmark: "Jeg er meget positiv over de forsøg jeg har set i vores marker hos kunderne. B-Mox® hjælper planten med at udvikle et godt rodsystem på et tidligt vækststadie, som resulterer i en sundere afgrøde og et bedre udbytte".

BMox onion root system

Løgrodudvikling: B-Mox® versus ikke-primet

 

B-Mox® onion demo tray

Løg demonstrationsbakke: B-Mox® versus ikke-primet

 

B-Mox® hjælper planten med at udvikle et godt rodsystem tidligt i vækstfasen, som resulterer i en sundere afgrøde og et højere udbytte.

Henrik Jørgensen
Salgschef, SeedCom
onions